غلظت املاح موجود در آب ابیاری بر اساس سنجش هدایت الکتریکی و با تعیین میزان نمک های کل صورت می گیرد. هدایت الکتریکی که با علامت اختصاری EC نشان داده می شود، به وسیله مقاومت الکتریکی دو سر الکترودهایی که به طور موازی در یک محلول فرو برده شده باشند تعیین می گردد.
آب خالص برای برق هادی ضعیفی است ولی اگر آب محتوی نمک باشد خواهد توانست جریان متناوب با غلظت نمک را بخوبی از خود عبور دهد. با انجام آزمایشات هدایت الکتریکی و درصد املاح موجود در آب ، هبستگی دقیق این دو عامل با یکدیگر از طریق آماری ، معلوم شده که نتیجتاَ با شناخت مقدار یک عامل ، اندازه پارامتر دیگر نیز تعیین می گردد.
در حالت کلی ، آبهای دارای هدایت الکتریکی کمتر از ۷۵۰ میکروموس بر سانتی متر می توانند بدون تشویش خاطر، برای آبیاری اکثر خاکها مورد استفاده قرار گیرند. در عمل برای ارزیابی آب آبیاری، خصوصیات مهم آب بویژه غلظت کل املاح ، مقدار و نسبت سدیم ، مقدار و نسبت بی کربنات ها و کربنات ها ، PH آّب ، کلراید و بورات ها و غیره مورد مطالعه قرار می گیرند.
حساسیت گیاهان به شوری خاک گیاهان نسبت به شوری خاک حساسیت متفاوتی دارند و بعضی میتوانند شوری را تحمل کنند که به آنها اصطلاحاً گیاهان متحمل به شوری گفته میشود. بعضی دیگر نسبت به شوری خاک حساس هستند که جزء گیاهان حساس محسوب میشوند. گلها و گیاهان زینتی جزء گیاهان حساس به شوری قلمداد میشوند.